Wie ben ik?


Terwijl ik dit schrijf zit ik in de zetel samen met mijn gezin

Dat gezin bestaat uit een echtgenoot, 2 tienerzonen en 2 honden. Niet in de zetel maar wel deel van het gezin: 8 vogels, 4 reptielen, een onbekend aantal vissen en garnalen en zelfs een heleboel insecten. Een gezellige bende dus. Heb ik al gezegd dat we een huisspin hebben die we Hugo noemen?

Mijn gezin komt op de eerste plaats. Samen houden we van de natuur en reizen. Liefst verre, avontuurlijke reizen om op zoek te gaan naar exotische en zeldzame dieren. En jeetje wat is het zalig als ik er dan ook nog eens in slaag om er mooie foto's van te trekken. Want dat is mijn volgende passie: fotograferen. Begonnen met een klein analoog toestel en steeds verder geëvolueerd qua materiaal en kunnen.

Op professioneel vlak heb ik ook veel geleerd. Ik had al een contract beet nog voor ik officieel was afgestudeerd van de hogeschool. Het laatste jaar van de A1-diploma's: bedrijfsbeheer/ graduaat rechten. Bij mijn eerste werkgever heb ik ruim 7 jaar gewerkt als juridisch adviseur. Omdat ik toe was aan verandering en ik intern niet kon doorgroeien heb ik de overstap gemaakt naar een federale overheidsinstelling. Daar heb ik 10 jaar gewerkt. Een toffe job met veel afwisseling en uitdagingen. Daar hou ik van. Maar na 17 jaar sociale zekerheid en arbeidswetgeving had ik het wel gehad. Veranderen van werkgever maar niet van sector zou onvoldoende geweest zijn. Dus was de carrièreswitch nog wat groter. Van vast federaal ambtenaar naar contractueel bediende bij een lokale overheid op een dienst die niks te maken had met sociale zekerheid en arbeidsrecht.


Velen verklaarden me voor gek. De eerste keer al. Een goedbetaald vast contract op jonge leeftijd stopzetten?? En dan nadien een job als vastbenoemd federaal ambtenaar inruilen voor een job als contractueel bediende in een leidinggevende functie?? Ik hou niet van "in hokjes denken". En al zeker niet van opgesloten zitten in een hokje dat ze een gouden kooi noemen. Eerder werd ik al beknot in evolueren "want ik had niet het juiste diploma". Vaardigheden en ervaring zijn vaak nog ondergeschikt aan "een vodje papier" en veel te dure screenings die soms slechts een momentopname zijn.

"In the end we only regret the chances we didn't take!"


Wil je nog net iets meer weten over mij? Of lees je liever nog wat meer details zodat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt vooraleer je een samenwerking overweegt? Lees dan zeker verder in mijn blog "nog meer over mezelf".

Dit alles legt natuurlijk nog niet uit waarom ik intussen gestart ben als freelancer. Waarom ik nu op zelfstandige basis zakelijke en praktische ondersteuning bied aan zelfstandigen en KMO's.

Mijn verhaal bij de lokale overheid was van korte duur. Ik heb er in theorie iets meer dan 3 jaar gewerkt. In praktijk wat minder. Reden hiervoor? De coronacrisis. Die heeft voor velen roet in het eten gegooid. Ook in mijn verhaal. Maar ik zie mijn glas liever halfvol dan halfleeg.

"Opportunities don't happen, you create them!"

Benieuwd? Klik dan binnenkort hier.